Exempel företagfotografering hos Kiropraktor Gävle

Detta är ett exempel på hur det går till när en av våra företagsfotografer skapar bildmaterial åt ett företag. I detta fallet är det ett företag som driver kiropraktik i Gävle som med omnejd gjort ett beställningsjobb på visuellt innehåll för deras hemsida, framtida informationsblad och reklam. Deras önskemål är klara och beskrivande bilder som visar vilka typer av kiropraktiska behandlingar de utför samtidigt som de inger förtroende och berättar en historia. Nedan kan du läsa om de olika steg som görs vid en företagsfotografering

Steg 1: Vad är det företaget önskar

Första steget är att förstå vad företaget är ute efter och vad bilderna ska användas till. Här noteras alla de viktiga delarna om jobbet ned på papper och man ställer även lite kontrollfrågor för att vara säker på att den vision fotografen har överlappar med företagarens. Många gånger så byter företagaren riktning efter kontrollfrågorna då vi fotografer har lång erfarenhet av vad som skapar intresse och är snabba på att komma upp med många bra idéer på hur det visuella innehållet skulle bli som bäst.

Steg 2: Fotografera verkligheten genom känslor

När det som i detta fallet handlar om kiropraktik så är det viktigt att få med känslor i det visuella innehållet. På så vis kan man förmedla den känsla som de som ofta letar sig till kiropraktorerna redan besitter. De som söker sig till kiropraktorer har en känsla av smärta, ilska och obehag. Genom bilden vill man på så vis skapa en känsla av avslappning och välbehag. Detta görs bäst med ljusa bilder och avslappnande människor likt bilden nedan som illustrerar en kvinna som äntligen får smärtlindring efter att länge gått med obehag.

Masseur massaging female customer’s back

I den andra bilden nedan så vill vi förmedla känslan som säkerligen många gravida kan känna igen sig i. Det med smärtlindring och användningen av tabletter/medicinering för att lindra eventuella smärtor orsakade av tung mage eller svag rygg under graviditeten. Genom bilden önskar vi förmedla denna känsla för att sedan i kombination med text kunna förklara att det finns en annan väg att gå.

Denna bild illustrerar istället den avkoppling som kan uppnås av en skonsam kiropraktorsbehandling för gravida som kan göra underverk och på så sätt kan de även slippa ångesten som kan drabba dem för att de måste äta smärtstillande.

Steg 3: Slutförandet av arbetet

I det tredje steget så slutförs arbetet. Bilder bollas fram och tillbaka mellan fotograf och företag tills dess att företaget tycker att deras vision kan synas i bilderna. Bilderna är då färdigredigerade och levereras till kunden med rätten att använda bilderna med fulla rättigheter. Leveransen kan ske på många olika sätt beroende på hur företaget önskar mottaga dessa, de kan skickas via dropboxlänk, på ett USB minne eller brända på en cd-skiva.

Avslutningsvis

I detta fallet var det en kiropraktorsklinik men konceptet ser liknande ut för alla branscher. Samtidigt ska man vara noga med att poängtera att anpassningar alltid kan göras och att fotograferna är vana vid att alla kunder är olika och på så sätt har olika önskemål och behov.

Tänk på att alltid beskriva noggrant vad bilderna skall användas till då det hjälper fotografen att:

  1. Förstå det koncept ni letar efter
  2. Komma på egna idéer och tips på hur utförandet bör göras
  3. Uppnå ett resultat som är över er förväntan

Det var en lite genomgång i hur det kan se ut när en fotograf utför en jobb åt ett företag. Vi har fått godkännande att publicera både bilder och text av Kiropraktor Gävle’s ägare och han har givit oss fulla rättigheter till att använda hans företag som exempel. Vi skulle aldrig publicera någon av våra kunders information eller bilder utan att först ha fått ett godkännande skriftligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *